Producenterne

Der er over 300 vingårde i Alsace. Nogle af dem sælger til danske supermarkeder, og til f.eks. Flegaard.
Dem kan vi ikke konkurrere med, og vi har derfor valgt nogle vine som normalt ikke findes i danske supermarkeder og lignende og har prioriteret kvalitet og særegenhed.

Vi har valgt nogle få producenter ud, som vi synes har nogle særlige, eller særlig gode vine, og vi vil til enhver tid anbefale alle de vine vi har udvalgt, som du kan købe her.

Hvis du selv har lyst til at besøge nogle af disse vinproducenter, vil vi meget gerne fortælle dem at du kommer forbi. Så er vi sikre på at i får en god oplevelse.

Domaine Daniel Ruff

Denne vinproducent har vi valgt fordi de laver en vin med druen der kaldes den “uægte søster” -“Klevener”, som kun må produceres i byen Heiligenstein, og kun på de flade sletter nordøst for byen væk fra Vogeserne. Daniel Ruff producerer 150.000 flasker om året, og selv om der ikke er Grand Cru’er blandt dem, er alle af en meget høj kvalitet.

Du kan se mere om Daniel Ruff her: http://www.ruffvigneron.fr/

Domaine Jean Victor Schutz

Denne vinproducent har vi valgt fordi de har nogle utrolig lækre Grand Cru vine.
Derudover kan vi varmt anbefale deres Rosevin, som lever op til navnet “Etoile de Rose” – Rosé-ernes stjerne.

Du kan se mere om Jean Victor Schutz her: https://www.ruhlmann-schutz.fr/

Domaine Joseph Fritsch

Joseph Fritsch domænet drives i dag af sønnen Pascal, som driver vingården sammen med sin hustru Anne. Pascal er i dag kun 38 år, og har drevet vingården i 9 år. De producerer ca. 80.000 flasker vin om året. Pascal gør sig meget umage for at producere noget særlig vin – f.eks. er hans Cremant mere lig en Champagne, end de normale meget frugtige Cremant’er. Naturligvis er far Joseph stadig med på sidelinien og ses ofte ved tapning og produktionen af vinen.

Vi har valgt Domaine Joseph Fritsch, fordi de laver fantastiske Grand Cru vine, særligt fra Schlossberg. Vi er meget imponerede over hans vine generelt.

Du kan se mere om Joseph Fritsch her: http://www.joseph-fritsch.com/

Domanie Patricia Gerber

Vi fik anbefalet Patricia Gerber af en af vores venner, som også er meget begejstret for Alsace-vine.
Patricia Gerber har drevet vingården alene i mange år, men fra 2019 kom begge store sønner hjem fra bl.a. New Zealand, hvor han havde været for at studere vinproduktion. På grund af de få mennesker på vingården og kun 8 Ha vinmarker tager det noget tid, før vinene er færdige. Er kvaliteten af druerne ikke i top et enkelt år, sælges de til co-operativer. Fx lavede Patricia Gerber en fantastisk Muscat i 2013, men var ikke tilfreds med druerne i 2014 og 2015, så næste generation af Muscat fra Gerber er 2016. Muscatdruerne fra 2014 og -15 blev solgt fra. Hun prioriterer at vinene på et tidspunkt skal ligge på egetræsfade, og det giver noget ekstra smag og fylde til vinene.

Du kan se mere om Patricia Gerber her: https://www.vins-patriciagerber.fr/